Sabtu, 19 Mac 2011

Hujan Di Tanjong Malim, Family di Kampung, dan Mok ke Bali

AS SALAM...DAN SALAM SEJAHTERA...sejuknya...Tanjong Malim hujan lagi...lagi...dan lagi...Ini lah dinamanakan hujan rahmat. Bila dah hujan, rasa malas nak pergi mandi. Tapi kalau di fikirkan, kalau tak mandi nanti busuk pulak. So, nak tak nak kena mandi jugak. 

Petang tadi call family kat kampung. Terasa rindu pulak kat orang di kampung walaupun baru dua tiga hari lepas call orang di kampung. Alhamdulillah...family di kampung semuanya sihat walafiat. Pagi tadi sepupu ada bagi tau yang mak, ayah, dan adik-adik pergi ke Kuching untuk melawat abang yang tengah training di Kuching. Wow...best nya dapat pergi Kuching...Lama jugak aku tak ke Kuching...Maklum la...study jauh nun di negara orang...Tanjong Malim...hehehehehe...tapi tak mengapa sebab lain kali boleh pergi. 

Selepas call family di kampung, teringat pulak kat Mok Arah dan anak-anaknya di Port Klang. Macam biasa, bertanya khabar...Alhamdulillah...semuanya sihat. Mok bagi tau hujung tahun dia orang tak balik kampung sebab dia orang nak pergi ke Bali. Wahhhhh...pergi bali tak ajak aku pun. Tapi kalau dia orang ajak pun aku tak boleh nak pergi sebab ada kuliah untuk semester 8, semester terakhir di UPSI. Kalau ada rezeki lain kali boleh je pergi. Sebelum itu, sempat jugak bagi tau kat Mok supaya beli ole-ole untuk aku. Tadi ada pesan suruh beli baju...Hehehehehe...OK la...nanti kita sambung balik...Salam...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan